💸 Koľko nás stáli Dni obce Zákamenné 2025?

:video_game: Prestávka od virtuálnych máp… a skok do reality

Naposledy som písal o tom, ako sa niektoré ulice v Zákamennom správajú ako zle navrhnuté herné levely (viď Zákamenné: Early Access Edition (Hra v alfa verzii) 🎮). Tentoraz som sa rozhodol presunúť sa z asfaltových bugov ku kultúrnym eventom – konkrétne k Dňom obce 2025. :light_bulb:

:money_with_wings: Koľko nás stáli Dni obce 2025?

Zaujímalo ma, koľko taká oslava obce vlastne reálne stojí, najmä keď často zaznieva, že „na dôležitejšie veci nie sú peniaze“.

:receipt: Súhrn hlavných výdavkov:

:microphone: Program a vystúpenia: - 25 650 €

• Majk Spirit – 6 000 € + 3 000 €
    (zaznela aj skladba „Generácia Ypsilon“ – s pasážami o sexualite, náboženstve, alkohole a hľadaní identity)
    (okrem toho odzneli aj niektoré známe tracky z čias H16 – podobne s pasážami o marihuane, alkohole, nočnom živote a vulgarizmy)
  • Zuzana Smatanová – 9 225 €
  • PACIPAC – 2 000 €
  • Šarišan – 2 350 €
  • Papagáje Dni obce - 3075 €

:fork_and_knife: Jedlo, atrakcie, stany, WC, kočiš, poháre… – cca 19 000 €

:shield: Zabezpečenie a pozvánky:

• Zabepečenie akcie – 1 200 €
  • Tlač pozvánok a doplnkov – 49 €

:white_check_mark: Celková suma: ≈ 46 000 €

:balance_scale: Otázka pre obec:

:studio_microphone: Majú obecné kultúrne akcie niesť takýto obsah? Alebo by mal byť výber interpretov a skladieb zodpovednejší, keď ide o verejné podujatie platené z našich daní?

:thinking: A teraz úprimne…

Áno, bolo to výročie – 410 rokov od prvej zmienky o obci. Ale zároveň je legitímna otázka, či je takmer 50 000 € za kvázi jeden deň zábavy primeraná suma.
Alebo sa to dalo urobiť skromnejšie a radšej konečne vyriešiť:

• :children_crossing: Dorobiť alebo obnoviť prechody pre chodcov tam, kde úplne chýbajú alebo sú vyblednuté
  • :magnifying_glass_tilted_left: Vybaviť neprehľadné križovatky dopravnými zrkadlami, prípadne sa aspoň dohodnúť s občanmi, aby pokosili živé ploty, ktoré bránia výhľadu
  • a mnoho ďalších vecí spemenutých v príspevkoch, ktoré sa týkajú Zákamenného :slight_smile:

:magnifying_glass_tilted_left: Ako som sa k tomu dostal?

Inšpiroval ma štýl príspevkov od adminov tohto fóra – fakt klobúk dole za ich rozbory.
Ich analýzy sú vecné, prehľadné a hlavne – otvárajú oči.
:backhand_index_pointing_right: Tu sú niektoré, ktoré ma nakopli:

Tieto dáta som si našiel na rovnakom zdroji ako oni a potom som si nechal urobiť sumár v Chat-GPT.
Netajím – kompletne som sa inšpiroval. Ale povedal som si: keď už, tak nech z toho vznikne aj diskusia.

:speaking_head: Čo si o tom myslíte vy?

Bolo to fajn? Alebo trochu moc?
Daj srdiečko, koment, alebo pokojne aj vlastný prepočet.
Lebo ak všetci ostaneme ticho, tak to celé opäť skončí len pri kolektívnom povzdychu:

„GG, Zákamenné…“

2 lajkov

Vo vedeni obce by sa mohla vyskytovať narcisticka porucha-
Narcista je osoba s narcistickou poruchou osobnosti, ktorá sa vyznačuje nadmernou potrebou obdivu a uznania, nedostatkom empatie a sklonom k manipulácii.Títo jedinci majú prehnaný pocit vlastnej dôležitosti a často nerešpektujú pocity a potreby iných. Akonahle niekto vyslovi vecnu kritiku, obec z neho spraví úkladneho nepriateľa.

Znaky narcistickej poruchy osobnosti:

Veľkolepý pocit vlastnej dôležitosti:Narcisti veria, že sú výnimoční a mali by sa stýkať len s rovnako výnimočnými ľuďmi.

Potreba obdivu Vyžadujú neustálu pozornosť a chválu od ostatných.

Pocit výnimočnosti: Veria, že sú špeciálni a mali by byť chápaní len ľuďmi, ktorí ich chápu.

Využívanie druhých Sú ochotní manipulovať a využívať iných na dosiahnutie svojich cieľov.

Nedostatok empatie: Majú ťažkosti s porozumením a zdieľaním pocitov iných ľudí.

Arogantné a povýšenecké správanie:Často sa správajú povýšenecky a arogantne voči tým, ktorých považujú za menejcennych

Reakcie na kritiku:Na kritiku reagujú podráždene, urážlivo alebo agresívne. - je vam to povedomé? Mne áno.

3 lajkov